Polityka prywatności opisuje zasady przetwarzania przez nas informacji na Twój temat, w tym danych osobowych oraz ciasteczek, czyli tzw. cookies.


1. Informacje ogólne

  1. Niniejsza polityka dotyczy Serwisu www, funkcjonującego pod adresem url: lajkowo.pl
  2. Operatorem serwisu oraz Administratorem danych osobowych jest: Sławomir Tobiasz NIP: 7341485404, Bogusza 72, 33-334 Kamionka Wielka
  3. Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: biuro@lajkowo.pl
  4. Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do danych podanych dobrowolnie w Serwisie.
  5. Serwis wykorzystuje dane osobowe w następujących celach:
    • Obsługa zapytań przez formularz
    • Przygotowanie, pakowanie, wysyłka towarów
    • Realizacja zamówionych usług
  6. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane, które zostają wprowadzone do systemów Operatora.
    2. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. „ciasteczka”).

2. Wybrane metody ochrony danych stosowane przez Operatora

  1. Miejsca logowania i wprowadzania danych osobowych są chronione w warstwie transmisji (certyfikat SSL). Dzięki temu dane osobowe i dane logowania, wprowadzone na stronie, zostają zaszyfrowane w komputerze użytkownika i mogą być odczytane jedynie na docelowym serwerze.
  2. Operator okresowo zmienia swoje hasła administracyjne.
  3. W celu ochrony danych Operator regularnie wykonuje kopie bezpieczeństwa.
  4. Istotnym elementem ochrony danych jest regularna aktualizacja wszelkiego oprogramowania, wykorzystywanego przez Operatora do przetwarzania danych osobowych, co w szczególności oznacza regularne aktualizacje komponentów programistycznych.

3. Hosting

  1. Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: cyberFolks.pl

4. Twoje prawa i dodatkowe informacje o sposobie wykorzystania danych

  1. W niektórych sytuacjach Administrator ma prawo przekazywać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, jeśli będzie to niezbędne do wykonania zawartej z Tobą umowy lub do zrealizowania obowiązków ciążących na Administratorze. Dotyczy to takich grup odbiorców:
    • firma hostingowa na zasadzie powierzenia
    • operatorzy płatności
  2. Twoje dane osobowe przetwarzane przez Administratora nie dłużej, niż jest to konieczne do wykonania związanych z nimi czynności określonych osobnymi przepisami (np. o prowadzeniu rachunkowości). W odniesieniu do danych marketingowych dane nie będą przetwarzane dłużej niż przez 3 lata.
  3. Przysługuje Ci prawo żądania od Administratora:
    • dostępu do danych osobowych Ciebie dotyczących,
    • ich sprostowania,
    • usunięcia,
    • ograniczenia przetwarzania,
    • oraz przenoszenia danych.
  4. Przysługuje Ci prawo do złożenia sprzeciwu w zakresie przetwarzania wskazanego w pkt 3.3 c) wobec przetwarzania danych osobowych w celu wykonania prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, w tym profilowania, przy czym prawo sprzeciwu nie będzie mogło być wykonane w przypadku istnienia ważnych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrzędnych wobec Ciebie interesów, praw i wolności, w szczególności ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.
  5. Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  6. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do obsługi Serwisu.
  7. W stosunku do Ciebie mogą być podejmowane czynności polegające na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu w celu świadczenia usług w ramach zawartej umowy oraz w celu prowadzenia przez Administratora marketingu bezpośredniego.
  8. Dane osobowe nie są przekazywane od krajów trzecich w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych. Oznacza to, że nie przesyłamy ich poza teren Unii Europejskiej.

5. Informacje w formularzach

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika, w tym dane osobowe, o ile zostaną one podane.
  2. Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
  3. Serwis, w niektórych wypadkach, może zapisać informację ułatwiającą powiązanie danych w formularzu z adresem e-mail użytkownika wypełniającego formularz. W takim wypadku adres e-mail użytkownika pojawia się wewnątrz adresu url strony zawierającej formularz.
  4. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego, rejestracji usług itp. Każdorazowo kontekst i opis formularza w czytelny sposób informuje, do czego on służy.

6. Logi Administratora

  1. Informacje zachowaniu użytkowników w serwisie mogą podlegać logowaniu. Dane te są wykorzystywane w celu administrowania serwisem.

7. Istotne techniki marketingowe

  1. Operator stosuje analizę statystyczną ruchu na stronie, poprzez Google Analytics (Google Inc. z siedzibą w USA). Operator nie przekazuje do operatora tej usługi danych osobowych, a jedynie zanonimizowane informacje. Usługa bazuje na wykorzystaniu ciasteczek w urządzeniu końcowym użytkownika. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

8. Informacja o plikach cookies


  1. Informujemy, iż w celu optymalizacji i dopasowania treści dostępnych na naszej stronie internetowej do indywidualnych potrzeb użytkownika, wykorzystujemy informacje przechowywane w plikach cookies na Państwa urządzeniach końcowych. Pliki cookies służą do zapisywania informacji związanych z nawigacją komputera na stronie internetowej, którą możemy odczytać podczas Państwa kolejnej wizyty na naszej stronie internetowej. Są to informacje takie jak odwiedzone podstrony, data i czas przebywania na danej podstronie naszego portalu, dokładna treść informacji, z którymi się Państwo zapoznawali, Państwa preferencje ustalane na podstawie tego, co Państwo przeglądali na naszej stronie internetowej. Możecie Państwo kontrolować wykorzystanie plików cookies poprzez odpowiednie ustawienia przeglądarki. Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej, wyrażają Państwo zgodę na gromadzenie przez nas następujących danych:

     

    – unikalnego identyfikatora urządzenia,

    – adresu IP urządzenia mobilnego,

    – informacji o systemie operacyjnym urządzenia, z którego przeglądana jest nasza strona internetowa,

    – informacji o Państwa lokalizacji i operatorze komórkowym (w zakresie dozwolonym przez prawo).

     

    Decydując się na korzystanie z naszej strony internetowej, bez dokonywania zmiany ustawień przeglądarki, akceptujecie Państwo  korzystanie z plików cookies. Uprzejmie prosimy o upewnienie się, że ustawienia przeglądarki są zgodne z Państwa preferencjami dotyczącymi prywatności danych.

     

     

  2.  

  3.  

    Pliki cookies są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszej strony internetowej. Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do indywidualnych zainteresowań, używamy ich do zbierania danych statystycznych w celu optymalizacji funkcjonalności strony internetowej. Kliknij “Zaakceptuj i kontynuuj”, aby zaakceptować użycie plików cookies i przejść bezpośrednio do naszej strony internetowej lub “Więcej informacji”, aby uzyskać szczegółowy opis typów plików cookies używanych na naszej stronie internetowej, aby następnie zdecydować, który z nich zaakceptować.

     

 
  1. Poniżej znajduje się lista plików cookies używanych na naszej stronie internetowej z podziałem na poszczególne kategorie. 

    Proszę zdecydować, czy nasza strona internetowa może wykorzystywać funkcjonalne i / lub reklamowe pliki cookies, jak opisano poniżej:


    1. Ściśle niezbędne pliki cookies

    Te pliki cookies są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszej strony  internetowej:


    Przykłady działań dozwolonych:

    • Zapewnienie bezpiecznej procedury logowania, 

    • Zapamiętywanie etapu, na którym Państwo byli podczas podejmowania działań za pośrednictwem naszej strony internetowej.


    Przykłady działań niedozwolonych:

    • Zapewnienie spójnej i dopasowanej do potrzeb użytkowników strony internetowej,

    • Zapisywanie danych logowania,

    • Możliwość promowania komentarzy,

    • Możliwość udostępniania strony w serwisach społecznościowych,

    • Prezentowanie reklam pasujących do zainteresowań użytkownika.


    1. Funkcjonalne pliki cookies


    Te pliki cookies pozwalają nam analizować sposób korzystania ze strony internetowej  w celu pomiaru i poprawy jej wydajności.


    Przykłady dozwolonych działań:

    • Zapewnienie spójnej i dopasowanej do potrzeb użytkowników strony internetowej,

    • Zapewnienie bezpiecznej procedury logowania,

    • Zapamiętywanie etapu, na którym Państwo byli podczas podejmowania działań za pośrednictwem naszej strony internetowej,

    • Zapisywanie danych logowania.


    Przykłady działań zabronionych:

    • Prezentowanie reklamy dopasowanej do zainteresowań użytkownika (reklamy spersonalizowane),

    • Możliwość promowania komentarzy,

    • Możliwość udostępniania stron internetowych w serwisach społecznościowych.


    1. „Reklamowe” pliki cookies


    Te pliki cookies są wykorzystywane przez agencje reklamowe do umieszczania reklam dostosowanych do zainteresowań naszych użytkowników.


    Przykłady dozwolonych działań:

    • Możliwość udostępniania stron internetowych w serwisach społecznościowych,

    • Prezentowanie reklam pasujących do zainteresowań użytkownika,

    • Zapewnienie bezpiecznej procedury logowania,

    • Zapamiętywanie etapu, na którym Państwo byli podczas podejmowania działań za pośrednictwem naszej strony internetowej,

    • Zapisywanie danych logowania,

    • Możliwość promowania komentarzy.





    Co mogą Państwo  zrobić jeśli nie chcą Państwo, by na Państwa  urządzeniu były umieszczane pliki cookies?


    Odwiedzając naszą stronę internetową, zgadzają się Państwo się na wykorzystywanie przez nas plików cookies zgodnie z zasadami opisanymi w niniejszym dokumencie. Możecie Państwo jednak z łatwością dostosować ustawienia prywatności, wybierając jedną z trzech opcji, zgodnie z którą pliki cookies zostaną umieszczone na Państwa urządzeniu w opisany powyżej sposób. 

    Ważne jest, żeby wiedzieli Państwo, że można usunąć istniejące pliki cookies z urządzenia, jak również zablokować umieszczenie na nim plików cookies w przyszłości. W tym celu należy zmienić ustawienia przeglądarki internetowej.

    UWAGA! Wszystkie modyfikacje ograniczające wykorzystywanie plików cookies przez przeglądarkę, będą miały widoczny efekt na Państwa odczucia związane z korzystaniem z naszej strony internetowej, a część przygotowanych przez nas usług może nie funkcjonować poprawnie bądź wcale! 

    Jakie rodzaje plików cookies są przez nas wykorzystywane, oraz jak je klasyfikujemy?

    Przygotowaliśmy listę rodzajów plików cookies używanych na naszej stronie internetowej, wraz z przykładami, jak poszczególne ich typy są przez nas stosowane w celu ulepszenia i ułatwienia użytkownikom korzystania z naszych usług. Wszystkie pliki cookies należą do jednego z dwóch poniższych typów.

    1. Pliki sesyjne – są usuwane po każdym zamknięciu przeglądarki. 

    2. Pliki trwałe – pozostają na urządzeniu przez dłuższy okres. Dzięki tym plikom jesteśmy w stanie rozpoznać Państwa urządzenie gdy ponownie odwiedzają Państwo naszą stronę internetową.

    Aby odpowiedzieć na potencjalne pytania o sposób oraz różne rodzaje wykorzystywanych przez nas plików cookies, poniżej przygotowaliśmy zestawienie kategorii plików cookies, wraz z przykładami.


    Kategoria

    Przykład

    Pliki cookies konieczne do funkcjonowania strony internetowej 

    Te pliki pozwalają Państwu używać wszystkich funkcji dostępnych na naszej stronie internetowej. Wykorzystywane są m. in. by umożliwić użytkownikom przenoszenie się miedzy różnymi częściami strony internetowej bądź też logowanie się na stronie internetowej  przez użytkowników. Bez nich strona internetowa  nie jest w stanie należycie funkcjonować.




    • Każdy zarejestrowany użytkownik otrzymuje swój identyfikator. Dzieki tej procedurze, jesteśmy w stanie zidentyfikować go przy każdej wizycie na naszej stronie internetowej, dzięki czemu nie musi się za każdym razem ponownie logować.

    Pliki cookies ułatwiające korzystanie ze strony internetowej 

    Te pliki umożliwiają zapamiętanie dokonanych wyborów oraz służą do zapewnienia użytkownikom bardziej spersonalizowanej usługi. Nie służą one do śledzenia Państwa aktywności na innych stronach internetowych, ani też do zbierania informacji w celach marketingowych.





    • Nadajemy indywidualny identyfikator każdemu zarejestrowanemu użytkownikowi naszej strony internetowej. Jest on następnie używany by udostępniana przez nas zawartość i oferty były oparte o indywidualne profile i preferencje naszych użytkowników. Użytkownik może zaoszczędzić czas, dzięki docierającym do niego informacjom i reklamom dostosowanym do jego preferencji i wyborów, jakich dokonał uprzednio na naszej stronie internetowej. Te pliki cookies są również używane do analizy wewnątrz-administracyjnej.

    Pliki cookies służące do optymalizacji i targetowania reklamy

    Te pliki umozliwiają nam zrozumienie jak użytkownicy korzystają z naszej strony internetowej, dzięki czemu możemy starać się ją ulepszać. Dzięki użytkownikom, którzy zgadzają sie na wykorzystanie tego rodzaju plików cookies, możemy próbować różnego rodzaju pomysłów, aby lepiej odpowiedzieć na potrzeby naszych klientów. Możemy również wykorzystać to do analizy celów, w jakich użytkownicy korzystają z naszej strony internetowej.

    Te pliki są również wykorzystywane by dostarczyć Państwu reklamę najbardziej odpowiadającą Państwa zainteresowaniom. Dzięki ich wykorzystaniu, możemy upewnić się, że prawie zawsze będziecie Państwo widzieli reklamy potencjalnie skierowane właśnie do Państwa. Ponadto, dzięki tym plikom możemy mierzyć efektywność kampanii reklamowych.


    Przykładowo, dzięki tym plikom lepiej wiemy jakiego rodzaju strony internetowe odwiedzano z Państwa urządzenia, oraz jakie reklamy mogą do Państwa pasować. Pliki te nie zawierają danych osobowych i dotyczą wyłącznie urządzenia z którego przeglądacie Państwo naszą stronę internetową. Tym samym, informacja jaka do nas dociera jest anonimowa, i jest wyłącznie wykorzystywana aby ulepszyć pracę naszej strony internetowej.

    Tego rodzaju pliki są również wykorzystywane przez inne strony internetowe, w celu podobnym do powyższego. Pamiętajcie Państwo jednak – pliki te są anonimowe, i dotyczą urządzenia a nie danych Państwa dotyczących.












    Nie wykorzystujemy reklam od osób trzecich na stronie internetowej, przez co nie wykorzystujemy plików cookies do targetowania reklam, jednak wykorzystujemy je do wykonywania analiz dotyczących strony internetowej.

    W tej kategorii możemy wyróżnić dwie podkategorie plików cookies:

    • cookies służące do analizy:

    • referrer URL strony internetowej wewnętrznej – używane do przechowywania adresu URL poprzednio odwiedzonej podstrony. Pozwala nam śledzić jak użytkownicy poruszają się po naszej stronie internetowej oraz czym są najbardziej zainteresowani,

    • referrer URL strony zewnętrznej – pozwala nam przechować adres URL strony internetowej, z której użytkownicy dostają się do naszego portalu. Dzięki temu wiemy w jaki sposób użytkownicy dostają się na naszą stronę, przez co możemy umieszczać nasze reklamy w najbardziej zoptymalizowanych miejscach,

    • historia przeglądanych adresów URL – pozwala nam przechować historę stron internetowych odwiedzonych przez użytkownika,

    • pliki cookies niezarejestrowanych użytkowników strony internetowej – pozwala nam analizować sposób w jaki niezarejestrowani użytkownicy wykorzystują naszą stronę internetową, przez co możemy dostosować się do preferencji wszystkich gości naszej strony internetowej,

    • pliki cookies zarządzania sesją – te pliki umożliwiają nam śledzenie akcji użytkownika na naszych stronach internetowych w trakcie sesji przeglądarki (co oznacza okres od otwarcia przeglądarki do jej zamknięcia). Te pliki są tworzone tymczasowo, a ich usunięcie następuje po zamknięciu przeglądarki.


    • Pliki cookies osób trzecich które moga być także użyte na stronach internetowych zewnętrznych, a podmioty zewnętrzne mogą używać ich na naszej stronie internetowej:

    • Strony internetowe mediów społecznościowych– strony internetowe mediów społecznościowych mogą przechowywać informacje o użytkownikach. 

    Może to dotyczyć aktywności takich jak kliknięcie przycisku „lubię to” na naszej stronie internetowej. Zalecamy zapoznanie się z polityką prywatności takich stron internetowych  przed ich wykorzystaniem. Nie jesteśmy w stanie kontrolować polityki prywatności mediów społecznościowych.

    • Nasze reklamy na innych stronach internetowych  – pliki cookies mogą być umieszczone na innych stronach internetowych  niż nasza, dzięki czemu jesteśmy w stanie kontorlować efektywność naszej reklamy. 

      
      



    Oświadczenie o prywatności


    Mamy na uwadze, iż ochrona prywatności danej osoby w internecie jest ważna nie tylko ze względu na najnowsze regulacje prawne, ale  ma również wpływ na przyszłość biznesu internetowego i sprawia, że użytkownicy czują, że ich dane osobowe są w internecie chronione w takim stopniu jak w realnym  świecie. Niniejsze oświadczenie o prywatności zostało stworzone w celu wykazania naszego zaangażowania w ochronę indywidualnych praw w zakresie ochrony danych osobowych i prywatności.


    Czy cała zawartość naszej strony jest zgodna z polityką prywatności?


    Nasza strona internetowa może zawierać linki do zagranicznych stron internetowych. Nie ponosimy odpowiedzialności za zawartość tych stron oraz ich praktyk dotyczących polityki prywatności.  W związku z tym, zalecamy uważne przeczytanie oświadczeń o ochronie prywatności zagranicznych stron internetowych.


    Czego dotyczy niniejsze oświadczenie o prywatności?


    Niniejsze oświadczenie o prywatności dotyczy danych osobowych przekazywanych do nas lub danych mających związek z danymi osobowymi. 


    Co robimy z Państwa  danymi osobowymi?


    Przetwarzamy dane osobowe dostarczone przez użytkownika tylko w sposób przedstawiony w niniejszym oświadczeniu o prywatności jak również określonym w naszej polityce prywatności. Przetwarzanie danych osobowych naszych klientów opiera się na stosunkach prawnych łączących nasz z naszymi konrahentami lub na podstawie zgody klienta. W wyjątkowych okolicznościach podstawą prawną przetwarzania Państwa danych osobowych jest nasz uzasadniony interes prawny jako administratora danych.


    Jak długo będziemy przetwarzać Państwa dane osobowe?


    Po wyrażeniu przez Państwa zgody na przetwarzanie danych osobowych, będziemy przechowywać Państwa dane osobowe zgodnie z postanowieniami rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). 


    W żadnym wypadku nie będziemy przetwarzać Państwa danych osobowych dłużej niż jest to wymagane do realizacji celów określonych w niniejszym dokumencie, jak również w dokumentach podpisanych przez klientów.

    Mogą Państwo sprzeciwić się wykorzystaniu przez nas Państwa danych osobowych, nawet jeśli mamy ku temu uzasadniony interes pawny.

    Niemniej jednak może się zdarzyć, że nasz interes prawny będzie nadrzędny od wniesionego przez Państwa sprzeciwu. W takim przypadku nadal będziemy upoważnieni do przetwarzania Państwa danych osobowych.

    Jeśli przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie Państwa zgody, przestaniemy przetwarzać je w momencie jej wycofania.

    Może zaistnieć sytuacja, w której będziemy zobowiązani do dłuższego przechowywania danych osobowych przez wiążące przepisy prawne. W przypadku wystąpienia z roszczeniami prawnymi, jesteśmy upoważnieni do przetwarzania Państwa danych osobowych do końca odpowiedniego okresu przechowywania lub do czasu uregulowania przedmiotowych roszczeń.


    Korzystanie z serwisu przez dzieci.


    Niniejsza strona internetowa nie jest przeznaczona dla osób w wieku poniżej 16 lat. Jeśli mają Państwo  mniej niż 16 lat, nie możecie Państwo korzystać z tej strony internetowej.

  2.  
0
    0
    Koszyk
    Koszyk jest pusty